.
.
Previous
Volgende

Weerzien met Libanon

Lebanon, I remember every day and every moment and I am proud to have served you.

لبنان، اذكر كل يوم وكل دقيقة، وانا فخور جدا بخدمتك

Net terug uit ons voormalige inzetgebied en de voor-bereidingen voor de WML reizen 2024 en 25 zijn begonnen.

De reisdata zijn voor zowel 2024 en 2025
van 28 april t/m 8 mei. Afhankelijk van het vluchtschema.

De deelnemers aan onze WML 23 reis zijn net teruggekeerd. Het was weer een bijzondere reis waarin we nieuwe posten lokaliseerden en bezochten. Deelnemers vonden oude bekenden terug en maakten nieuwe contacten met de gezinnen van hun teruggevonden vrienden.  We hebben nieuwe programmaonderdelen toegevoegd die een meerwaarde bleken. Ontmoetingen gehad met diverse geloofsgroepen en culturen.    Een uitgebreid foto/film verslag zal op deze site en op onze socials verschijnen zodra al het materiaal verzameld en geïnventariseerd is.

We zijn op weg naar ons 20-jarig jubileum in 2025 en zijn nu al begonnen met de voorbereidingen voor de WML 24 en 25 reis waarvoor beide reizen al deelnemers zich met hun gezin hebben aangemeld.

Maar eerst gaan we de reünie voor de WML 19 reis organiseren en de terugkombijeenkomst van de zojuist afgelopen WML 23 reis. u krijgt hierover een mail. 

DE INSCHRIJVING VOOR WML REIS 24 en 25 ZIJN GEOPEND, VOL IS VOL!              (Ga naar de betreffende knop voor het aanmeldformulier)

LEBANON, HERE WE COME!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden
Wij hopen dat jullie een geweldige reis hebben, geniet ervan! Voor de thuisblijvers, blijf op de hoogte van hoe het onze groep vergaat via deze site en via onze social media te vinden onder de knoppen op de homepage.

Inschrijven voor WML-reis 2024

Over iets minder dan één jaar zetten jullie na gedegen reisvoorbereidingen weer voet op Libanese bodem namelijk op Rafiq Hariri International Airport te Beirut.

Je zult niets meer herkennen van het vliegveld waar je ruim 40 jaar geleden lande om aan je missie te beginnen. Geen kapotgeschoten vliegtuigen of gebouwen, geen geluiden van vurende wapens. Nee niets van dit alles.

Je komt aan op een moderne luchthaven met prima faciliteiten. En toch is er iets! je zintuigen geven aan dat je terug bent van ruim 40 jaar weggeweest. De broeierig klamme lucht, de bedrijvigheid de geur en een kakafonie van geluiden van mensen die met veel gebaren en luide stem in het Arabisch communiceren. Het voert je langzaam terug in de tijd.

Na je inschrijving voor een van onze reizen zal je meer en meer in gedachten terugkeren of thuiskomen samen met je eventueel meereizende partner, echtgenote of kinderen. En niet te vergeten de kameraden van weleer.

Geniet ervan en go with the flow!

 

STICHTING WML VIERT IN 2025 HET 20-JARIG JUBILEUM, NOG 1 BIJZONDERE REIS TE GAAN. SCHRIJF JE IN VOOR EEN UNIEKE ERVARING VOL+VOL!

      28 april t/m 8 mei 2024 en 25       We hebben weer een uitdagend  programma samengesteld. 

We bezoeken HQ UNIFIL voor een kranslegging bij de Cenotaph en een uitleg over het actuele mandaat en situatie.

Op 4 mei herdenken wij in Tyre bij het monument alle bij de UNIFIL missie gevallen slachtoffers.

 We maken een field trip naar een batlle clearance site waar door o.a. het libanese leger mijnen worden geruimd.

We brengen een bezoek aan de ‘Blue Line’ en volgen voor een gedeelte de door Israël opgetrokken scheidingsmuur.

1 extra dag in Beirut vergeleken met  onze vorige reizen.

Reconstructie van de FMR inzet in Abbasieh.

Op 15 april 1982 werd de FMR met Dutchbatt en Ghanbatt ter ondersteuning ingezet van in Senbatt uitgebroken strijd tussen verschillende partijen. Het was in de roerige periode van voorjaar 1982.

We gaan deze FMR route rijden en bezoeken Abbasieh. Hier gaan we onder begeleiding van lokale deskundigen Locaties en opstellingen van o.a. de YP-408’s  bezoeken.  

We bezoeken de plaatsen/posten waar zich tijdens onze inzet periode 1979-1985 incidenten hebben voorgedaan en herdenken hier onze maten.

Bij iedere post krijgt u informatie over de functie, inzet en sterkte en positie binnen het voormalige inzetgebied.

Na 6 enerverende dagen in ons voormalige inzetgebied te hebben doorgebracht op zoek naar dierbare plaatsen, posten en personen gaan we voor ontspanning.

We gaan naar het uiterste puntje voorbij Naqoura richting Rosh Haniqra. Hier zien we bij helder weer havenstad Haïfa. We zien de patrouilleboten die de maritieme grenzen in de vorm van boeien bewaken. 

We bezoeken lokale soukhs in Saïda en andere steden en dorpen van verschillende geloofsgroepen en maken kennis met hun cultuur.

Diverse archeologische sites en unieke flora en fauna world heritage sites bezoeken we, waaronder de beroemde Cedar bossen. Ook gaan we op zoek naar sporen van de ‘Oriënt Expresse’. 

Nieuws & Blogs

Chris Laarhoven

DYNAMIET VISSEN!

  BLOG UIT DE ‘KAREOLER’ 2013, BNMO MAGAZINE.    Nadat we ons geïnstalleerd hadden op het terras van deze uitspanning

Lees verder »

Inschrijfformulier voor de nieuwsbrief van Stichting Weerzien Met Libanon

Blijf op de hoogte van alle door WML te organiseren reizen en activiteiten, actualiteiten en wetenswaardigheden uit en over ons voormalige inzetgebied in Zuid Libanon.


Bram Moerman
Het was een fantastische reis! SUPER georganiseerd Chris en Johan en ik ben blij dat ik dit heb mogen meemaken. NU besef ik pas hoe bijzonder de reis was.

Jeanet De Vries Greijdanus
Een fijne reis, een geweldig land! Bedankt

Karin Karremans-Steen
Een hele mooie ervaring!
Andre Matthijssen
In één woord, Johan en Chris, Super.

Henny van Broekhoven
Wordt geweldig georganiseerd, top tijd gehad!
Previous
Volgende