Voorbereidingen terugkeerreis April/Mei 2017 Fase 2

Na een lange radiostilte hier weer een bericht uit Tyre waar ik met Johan van Dijk (terugkeerder 2009/10/11/12 post 7.12) de terugkeerreis tot in detail aan het voorbereiden ben.

Na terugkomst in Nederland van de vorige reis in Juli/Augustus (zie eerdere blogs), ben ik aan de slag gegaan om al mijn verzamelde beeldmateriaal en andere informatie te gaan ordenen.

Als snel bleek dat de opslagcapaciteit van mijn oude laptopje onvoldoende was om alles goed te verwerken, uiteindelijk heb ik een tijdelijke oplossing gevonden dus ik kan weer even verder.

De voorbereidingen voor de aanstaande Reünie van alle terugkeerders loopt met behulp van een aantal eerdere reisgenoten voorspoedig.

Zo wordt er gewerkt aan een Staticshow met oud UNIFIL-materiaal en voertuigen en wordt er gewerkt aan een ‘markt’ met Libanese hapjes en dranken.

Uiteraard is er tijdens de Reünie muziek en zullen er live verslagen en interviews worden verzorgd die via internet worden uitgezonden.

Ook een waardige Herdenking hoort bij onze Reünie, zo zullen we onder begeleiding van doedelzakken en Drums naar de herdenkplaats lopen en zal de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers de Ceremonie begeleiden.

“Last but not Least” zullen er enkele verassende gasten zijn waaronder mw. drs. H.M.J. Somsen onze Ambassadeur in Libanon die special voor deze gelegenheid naar Nederland reist. (Zie documentaire “Post Beiroet”)  https://www.npo.nl/2doc/23-05-2016/KN_1680887

Voor details betreffende de Reünie en Jubileum terugkeerreis lees de ‘Checkpoint’ van komende Oktober en meldt je nu aan op onze website, er zijn reeds 130 aanmeldingen VOL is VOL.

Voor nu even genoeg hierover, ik ga de auto in om met Johan ons dagprogramma af te werken, nog even dit… we gaan deze de week de locaties van de bij ons bekende FMR inzetten bezoeken.

At Tiri, en Al Qantara (Bart van Lier en Richard de Jong) Srifa? (Ruud van Mourik, Jan Kon)

Graag informatie hierover naar info@weerzienmetlibanon.nl

Tot Later,

Chris Laarhoven

 

Lebanon, I remember every day and every moment,

And I am proud to have served you

 

Deel dit bericht