Allysha is gearriveerd, evenals het “Bruine Monster”

De Pappa dochterreis kan beginnen.

Mijn dochter Allysha is gearriveerd en heeft zich bij ons gevoegd in Tyre, dus de Pappa Dochterreis kan beginnen.

Een ongenode gast heeft zich ook bij ons gevoegd, alhoewel wij altijd zeer gastvrij zijn hoop ik toch dat “het” ons snel verlaat, ik ken hem nog van lang geleden toen kwam het in de vorm van het “Bruine monster” ik heb er veel Unifillers tegen behandeld.

Na een dag van acclimatisatie zijn we dan toch het gebied ingetrokken om als eerste beleefdheids bezoeken af te leggen bij diegene die mij altijd hebben geholpen met het organiseren van de WML reizen, merendeels wisten zij van mijn komst maar ze waren toch verrast.

Na uitwisseling van cadeaus over en weer, ik had vooral veel baardtrimmers en Sigaren bij me kregen wij op onze beurt veel homemade producten zoals Honing Jam en andere lekkernijen en uitnodigingen om met het gezin te komen eten, we hebben ze allemaal (moeten) accepteren, wat overigens helemaal geen straf is.

Ik merk nu wel weer dat het voorbereiden van een terugkeerreis heel veel tijd vergt, wanneer je in Libanon geen plan BCDEFG, hebt dan kan alles ter plekke bij de daadwerkelijke terugkeerreis weleens heel raar lopen, wat dan weer veel onnodig tijdverlies of teleurstellingen oplevert.(voorbeelden te over waarover later meer).

Het voorbereiden varieert van het nemen van veiligheids maatregelen tot gedegen vervoer en uiteraard het uitzoeken van goede eetgelegenheden (Hygiëne) alsook het contacteren van de artsen in het gebied en het Ziekenhuis in Tyre.

Maar wanneer alles op de “Rit” staat, dan heb je ook wat en het levert ook veel plezier en genoegdoening op.

Zo, tot volgende week zaterdag is Allysha mijn eregast en ga ik haar proberen alle voor mij relevante plekken in Libanon te laten zien en te vertellen over Religie, politiek en de zeden en gebruiken in het Zuiden.Ik trek hier drie dagen in het Zuiden voor uit en daarna is Beirut aan de beurt.

Onze vaste begeleider is Hussein de zoon van Fatima, die hiervoor vakantie heeft opgenomen vanuit de LAF (Lebanese Armed Forces) hij is gestationeerd  in Trablos (Tripoli).

Tot later,

Chris

Deel dit bericht