Almaza Hoofdkantoor Beirut

Almaza Beirut

Gisterenmorgen om 06:00 uur opgestaan, mijn tas ingepakt en op Klokslag 06:45 uur kwam mijn nieuwe “Taximan” uit Naqoura Hassan voorrijden.

De temperatuur was nog draaglijk en na de hartelijke begroeting gingen we opweg naar Beirut.

Hassan vroeg of ik wilde ontbijten (Manakish) een soort pizza met Kaas of Za’atar ( wilde oregano/ thijm) met olijfolie aangemaakt, maar ik bedankte, ook de gebruikelijke sterke koffie sloeg ik af daar ik mijn maag darm kanaal rust wilde gunnen na de aanslag van het “Bruine Monster”.

Ik hield het bij een watertje.

Op de tonen van Brother Louie (modern Talking 1986) op maximaal volume en de airco idem, reden we via de gebruikelijke weg naar Beirut, waar ik  om 09:00 een afspraak had op het Hoofdkantoor van de Almaza brewerie in Dora  الدورة.

(waarover later meer).

Om 07:45 reden we bij Khalde (een voorstadje van Beirut) de file in, de CD van Modern Talking Album ready For Romance was ik inmiddels ZAT! en gelukkig en noodzakelijk voor de verkeersinformatie, switchte Hassan over naar de radio, waar hij afstemde op Virgin Radio 89.5 FM.

Het was kwart voor acht dus ruim op tijd voor mijn afspraak.

Ik was blij met de Switch van Hassan want uit de radio klonken de stemmen van een drietal opgewekt Engels sprekende youngsters met het accent van Borat doing Ali G https://www.youtube.com/watch?v=BSMh9qS0OvE

Zij gaven allerlei achtergrond info over Beirut, social events en Verkeersinformatie.

Deze laatste bleek van levensbelang voor het op tijd bereiken van mijn bestemming, ik kwam om 08:57 het terrein van de Almaza Brouwerij oprijden na ruim een uur kruip door sluipdoor door Beirut.

Met Dank aan Virgin Radio https://virginradiolb.com/  de Airco en uiteraard mijn held “Taximan” Hassan.

De terugreis verliep soepel, Hassan leverde me af in Tyre waar ik me snel opfriste en mijn shirt omruilde voor de WML Polo, ik ging immers “Ons Gebied” in met nog een Missie. (zie vervolg)

https://nl.wikipedia.org/wiki/Za%27atar

https://www.youtube.com/watch?v=DPJrCYJ9UPk

Tot zo,

Chris

Deel dit bericht