EEN WONDER!

Even iets anders…..er is iets bijzonders gebeurd, wat heet bijzonder…..een waar “Mirakel” is het.

Al een tijdje is onze wasmachine defect hij pompt na het centrifugeren het water niet meer af en daar ik de afgelopen twee weken geen tijd had me hierin te verdiepen daar de groep veteranen hier was moest Fatima de was noodgedwongen bij haar moeder doen.

In dit soort gevallen is het handig wanneer je schoonmoeder naast je woont …maar dan ook uitsluitend in dit geval!

Enfin de groep weer terug in Nederland en ik aan de slag met het “Machien” alle programma’s gedraaid en ik met een stoel voor het “Machien” turend naar de draaiende trommel.

Toen schoot me te binnen dat het zeefje misschien verstopt kon zijn dus… op de knieën en met mijn hele messen set geprobeerd het zeefje los te krijgen. Uiteindelijk is het me met het tomatenmesje gelukt.

Nou jullie begrijpen het al een “Tsunami” van water vermengd met steentjes, tandenstokers, kleingeld en zelfs een doos met een vraagteken kwam voorbij, het leek wel “am Laufenden band”.

Na een en ander opgekuist te hebben, dacht ik dat het euvel wel verholpen zou zijn, maar niets bleek minder waar.

Nu kwam ik op een punt waar ik al bang voor was, er moest een “vakman” bijkomen, door de ervaringen van de afgelopen jaren blijkt deze “vakman” vaak een “mannetje”  die zich altijd vriendelijk lachend aandient en steevast maar een stuks gereedschap bij zich heeft…..meestal een schroevendraaier. Vaak keert dit “mannetje” onverrichterzake naar huis met de mededeling Bukra (morgen) Inshala (Als Allah wil) terug te keren om de klus te klaren. Uit ervaring meen ik aan te mogen nemen dat Allah dit vaak niet wilde.

Ik pak zwetend de telefoon en voel me al ietwat opgefokt als ik het nummer van de door een vriend aangeraden “Vakmannetje” bel, Ik neem me voor om hem kordaat te melden dat hij meer dan de gebruikelijke schroevendraaier mee moet nemen….maar aan de andere kant van de lijn meldt een vriendelijke man dat hij in de buurt is en zo kan langskomen…..ik stamel nog iets van Sukran (bedankt).

En Non de Pie wat blijkt na 10 minuten staat er een breed lachende VAKMAN voor de deur met warempel………. een volle GEREEDSCHAPSKIST.

Nou jullie begrijpen wel hoe ik me voelde. Ik heb meteen mijn Camera gepakt en de man vereeuwigd terwijl  hij van het “Machien” weer een Wasmachine maakte.

Zo tot later, ik ga even een wasje draaien.

Chris Laarhoven

 

Deel dit bericht