FRED LARDENOYE EN TEAM VAN CHECKPOINT BEDANKT!

Stichting “Weerzien met Libanon”

Foundation “Reunion with Lebanon”

مؤسسة لمّ الشمل مع لبنان

Het nieuws dat dit juni nummer van de Checkpoint het laatste is dat door Fred Lardenoye (LJP) en zijn team geproduceerd gaat worden, heeft ons totaal verast.

Wij danken Fred en zijn team voor de jarenlange prettige samenwerking, voor de steun en de adviezen die wij van hem mochten ontvangen bij het organiseren van de terugkeerreizen naar Libanon. Vooral in de beginperiode vanaf 2005 heeft Fred WML het vertrouwen gegeven om te komen waar WML nu staat.

 

Fred is een aantal keren met ons meegereisd naar Libanon en heeft zowel spannende als hilarische momenten met ons gekend, waaronder de 2006 reis die plaatsvond vlak voordat Libanon weer in een oorlog verzeild raakte en waarbij de spanning voelbaar was. Vaak lagen we in een deuk, zoals de keer dat we eregast waren bij een manifestatie van de beweging van de geëmancipeerde Palestijnse vrouw in kamp ‘Al Bas’. De angstaanjagende toon en het volume van de diverse sprekers, daarbij ons adresserend, deed ons vermoeden dat het voor ons wel eens slecht kon aflopen. Niets was echter minder waar.

De audiëntie bij Ambassadeur Khalil al Khalil ter voorbereiding op een ‘Holland House’ in een van zijn plantages was er ook een om nooit te vergeten. We hoefden nog net niet de ring te kussen van deze op een troon gezeten ‘Pasja’ die werd geflankeerd door vervaarlijk uitziende bodyguards met AK 47 voor de borst. De vele ceremonies, asverstrooiingen en herdenkingen emotioneerden telkens opnieuw, net als de persoonlijke verhalen en gebeurtenissen van deelnemers die je vaak in de vroege uurtjes optekende.

Fred en team, met een lach en een traan nemen we voor even afscheid. Maar weet dat al je verhalen die je schreef over de deelnemers aan de Libanonterugkeerreizen en daarbuiten,  bijgedragen hebben aan meer erkenning en waardering van deze veteranen in de maatschappij en zeker in hun persoonlijke omgeving. En weet ook dat deze mannen je blijvend in hun hart hebben gesloten.

Het ga je goed Fred

 

Lebanon, I remember every day and every moment,

And I am proud to have served you

لبنان، اذكر كل يوم وكل دقيقة، وانا فخور جدا بخدمتك

Deel dit bericht