Het “echte” werk!

De nieuwe Reiss (President) Balladye (Gemeente) van Rishkennanay.

Ik loop vreselijk achter, heb bergen foto’s en materiaal welke ik onmogelijk allemaal kan posten maar ik ga de “highlights” plaatsen en de rest is voor later.

Vandaag na enige reparaties te hebben verricht aan de WML mobiel dan uiteindelijk toch vertrokken richting Qana (Bijbelse plaats waar Jezus water in wijn veranderde) om vervolgens te eindigen in Rishkenanay. In Qana het monument bezocht van het massacre of Qana ,een must see voor de bezoeker en vooral de achtergronden erachter. https://en.wikipedia.org/wiki/Qana_massacre

Ik heb later onze Generaal Frank van Kappen in die tijd (1996) Militair adviseur van de secretaris Generaal van de Verenigde Naties Boutros Boutros Ghali en belast met het onderzoek inzake deze “shelling” gevraagd naar zijn bevindingen omtrent zijn onderzoek en ik moet zeggen dat hij mij uiterst vriendelijk te woord stond en mij “on record” verwees naar het  officiële rapport.

Echter “Off record” en persoonlijk… dat blijft tussen ons.

Nadat mijn dochter de gruwelijke expliciete beelden had bekeken op het fotomapje van Jimmy Salami oftewel ghim Salamay of whatever , die hier altijd rondhangt in afwachting van toeristen zijn we lekker thee gaan drinken bij Madame Zhora.

Vervolgens zijn we via Siddiqine op de borden tegenwoordig vermeld als Saddiqinne verder gereden naar Rishkennanay alwaar we een bezoek hebben gebracht aan de Libanese Familie van Peter en Johan (zie Checkpoint 2006) over hun bijzondere ontmoeting toentertijd.

Mijn contactpersoon in dit dorp is Ali voormalig Mouchtar van dit dorp en eerder ooit via WML geïnterviewd door  een “befaamde” journaliste uit Nederland, maar nu blijkt Kasem een lid van de Familie van eerder genoemde Johan en peter de hoogste positie in dit oord te bekleden dus moest ik volgens protocol de bezoek volgorde wijzigen.

Beide bezoeken verliepen overigens zoals altijd uitermate vriendschappelijk, er werd weer veel gelachen veel `Sjaj geschrabd` en er werden weer veel anekdotes  van weleer verteld.

Kortom, we keerden veel te laat en tevreden huiswaarts.

Chris

Deel dit bericht