HQ HARIS en NIEUWS UPDATE TERUGKEERREIS 2017

Nieuws Update WML Jubileum terugkeerreis 2017

Goed nieuws! buiten de begeleiding en de deelnemers is de jubileumreis van WML bijna volgeboekt, er zijn nog een viertal plaatsen beschikbaar.

De betalingen zijn gedaan, de tickets zijn geboekt en worden rond de 22e van deze maand op naam gesteld.

Het aantal hotelkamers is doorgegeven en gereserveerd, dus nu kunnen we ons met de deelnemers gaan richten op de informatiebijeenkomst waarin het programma en alle relevante reisinformatie gaat worden besproken.

Ook de Id. cards voldoen inmiddels aan de gestelde eisen en worden tijdens deze bijeenkomst overhandigd aan de deelnemers.

Er is nu bijna dagelijks contact met Libanon, is het niet over ons nieuwe humanitaire project in een van ‘onze’ dorpen, waarvoor allerlei rapporten dienen te worden vertaald, dan is het wel over de keuringspapieren van onze bus of welke Muchtar of dorpeling (bekende) van welk dorpen we willen uitnodigen bij onze herdenking.

Momenteel is het contact met UNIFIL HQ in Naqoura actueel, met hoeveel Veteranen komen we wat willen we zien buiten het monument in het camp, en willen we een politieke of een militaire presentatie of beide.

De Defensie Attaché LT. Kol J.W. Mezger en de nieuwe man aan zijn zijde hebben het er ook druk mee, zij zijn al geruime tijd bezig met het draaiboek van de herdenking in Tyre en héél veel andere zaken, CHAPEAU!

Aangezien we in een ander hotel in Tyre zijn ondergebracht moet de LAF meerdere wegen afzetten en beveiligen rondom het monument (door de aanwezigheid van hoogwaardigheidsbekleders), deelnemers aan vorige reizen herinneren zich nog wel de mannen op de daken rondom de herdenkingsplaats.

Dus werk genoeg met als doel er weer een onvergetelijke terugkeerreis van te maken.

“Een maal terug geweest ben je nog meer verbonden met je gebied”, deze uitspraak was veel te horen tijdens onze laatste reünie in Doorn.

Ik houd jullie op de hoogte van de voorbereidingen en wetenswaardigheden, tot later.

Chris Laarhoven

 

Lebanon, I remember every day and every moment,

and I am proud to have served you

 

Oh ja!…. Interresse in een van de laatste 4 plaatsen? Mail naar: info@weerzienmetlibanon.nl

Kijk deze ook nog maar een keer dan weet je hoe een terrugkeerreis er ongeveer uitziet, al is het alleen al om de muziek keuze:

https://www.youtube.com/watch?v=s3226kN1OcU

Deel dit bericht