“It giet oan!”

“It giet oan!”

Zaterdag zijn Johan en ik teruggekeerd uit Libanon om af te maken waar ik in de eerdere reis in Juli/Augustus aan begonnen was, namelijk een verkenning voor de geplande terugkeerreis in April/Mei 2017.

Deze keer waren alle plannen uitgewerkt, het reisprogramma was voor 98% bekend en de namen van de personen en organisaties die belangrijk zijn voor het doen slagen van deze bijzondere terugkeerreis waren genoteerd en ingepland in ons reisschema.

Alle onderdelen van het reisprogramma WML 2017 moesten worden ‘gecheckt’ en na ge(reden)lopen.

Dit alles om te zien of alle wegen begaanbaar waren voor een touringcar, om de tijden te ‘klokken’ vanaf Tyre tot en met terugkomst in Tyre, inclusief alle tussenliggende posities, pauzes, lunchbrakes en bezienswaardigheden.

We hebben gesproken met Abu Dafir de president van de koepel van gemeenten in het zuiden en met bijna iedere Muchtar van de dorpen die we aandoen tijdens de terugkeerreis.

Ook hebben we de contacten weer aangehaald met de diverse politieke en militaire groeperingen en zijn we meerdere keren in Naqoura geweest om met het secretariaat van de nieuwe Force Commander te overleggen over de datum van onze komst naar HQ en de details van dit bezoek te bespreken.

Alle schijnbaar onbenullige zaken zoals sanitaire stops, medische assistentie, vervangend vervoer, begeleiding, beveiliging en assistentie etc. hebben we lang en breed geanalyseerd.

Op basis van deze gegevens gecombineerd met de ervaringen en draaiboeken van de voorgaande reizen zijn we tot de conclusie gekomen dat niets ons meer in de weg staat om de inschrijving voor deze jubileumreis April/Mei 2017 te openen.

‘It giet oan!’

 

Deze week komt er een voorlopig inschrijfformulier op de website, waarmee we de belangstelling voor deze reis kunnen peilen.

Ook zal het reisprogramma op de site gezet worden inclusief de richtprijs.

De komende tijd zal ik het verloop van onze voorbereidingsreis op de blog plaatsen evenals het programma en de vorderingen met betrekking tot de grote reünie van aanstaande 26 November.

Er zijn al 160 aanmeldingen voor de reünie binnen, echter de capaciteit bij de Basis is beperkt dus schrijf snel in…… VOL is VOL!

 

“Lebanon, I remember every day and every moment,

And I am proud to have served you”

 

Tot later,

 

Chris Laarhoven

 

Deel dit bericht