Allysha is weer thuis.

De pappa dochterreis zit erop, gisteren in de nacht Heb ik Allysha naar Beirut gereden vanwaar ze teruggevlogen is naar Nederland.

Ik heb haar vanmiddag aan de lijn gehad en alles was prima verlopen, we hebben allebei de hele dag geslapen want het was een enerverende reis met heel veel indrukken.

Ik heb getracht haar de plekken uit mijn verleden te laten zien en haar in contact gebracht met voor mij dierbare personen dat is gelukt. Ze heeft een idee van hoe het leven hier in het Zuiden voor de lokale bevolking is, ook de zeden en gebruiken en het geloof maken hier deel van uit…ze heeft het allemaal mogen meemaken en ze heeft tekst en uitleg gekregen van mijn vrienden, geen enkel onderwerp was taboe.

We hebben niet alles gezien dat is onmogelijk maar we hebben afgesproken deze reis nog eens over te doen. We zijn emotioneel geweest en we hebben ook veel gelachen, we zijn als ‘Jut en Jul’ op zoek geweest naar stukjes Unifil blauwe steen op diverse posten om ze mee terug te nemen voor dierbare Veteranen vrienden in Nederland, we hebben met onze voeten in het ijskoude water bij “het Paradijs” gezeten en we hebben heerlijk gegeten bij Ali Rajab in Haris en in Sidon hebben we tegenover het Kruisvaarders kasteel een overheerlijk visje gegeten.

Uiteraard hebben we bloemen gelegd bij het monument in Naqoura en heb ik haar de opname locatie van de Documentaire “Groetjes uit libanon” laten zien waar Allysha op de plaats van de aanslag ( I.E.D. mijn in cementzak) een roos heeft gelegd ter nagedachtenis aan Sgt. Philip de Koning.

https://www.youtube.com/watch?v=bwT78_Dlv0c

We hebben alle plekken gezien waar onze Nederlandse maten zijn omgekomen en hebben er ons respect getoond.

Gisteravond ben ik alleen een krans gaan leggen bij ‘ons’ Monument het emotioneerde me.

Toen ik haar deze middag aan de lijn had zat ze in de tuin haar Nargile (waterpijp) te roken begeleid door de muziek van Fairuz (Li Beirut)

Ze lijkt op haar vader, dit is ook iets wat ik tijdens onze reis meerdere malen te horen kreeg.

Ik ben trots op haar.

 

Nu is het goed.

Chris

Deel dit bericht