TERUGKEREN NAAR JE INZETGEBIED IN LIBANON? VAN 4 OKT T/M 13 OKT GAAN WE WEER, NIEUW IN HET PROGRAMMA “BEIRUT BY NIGHT” INSCHRIJVING IS GEOPEND!

WE VAREN WEER UIT NAAR LIBANON,

NIEUW IN HET PROGRAMMA “BEIRUT BY NIGHT”

(Een nacht in een hotel in Hamra district alvorens te verplaatsen naar Tyre)

De terugkeerders van de afgelopen mei reis zijn inmiddels weer een maand terug van een enerverende reis waarin heel veel hoogtepunten waren opgenomen. Het was dan ook niet voor niets een jubileum terugkeerreis, veel nieuwe onderdelen waren aan het programma toegevoegd zoals een bezoek aan Mleeta en aan Chateau Beaufort. En we hebben een groot gedeelte van de “Blue Line” kunnen volgen.

De reacties van de deelnemers aan deze reis waren overweldigend en wij als organisatie kijken tevreden terug en voelen ons beloond voor de inzet tijdens de anderhalf jaar voorbereiding.

Een woord van dank willen wij richten aan de Nederlandse Ambassade in Beirut en met name aan de scheidend DEFAT Lt. Kol. Jan Willem Mezger en diens collega-assistent DEFAT Roderick de Rooij voor alle ondersteuning die wij gedurende de reis en tijdens het voor traject mochten ontvangen.

Na een korte “afkick” periode staat het vizier alweer gericht op oktober want zoals jullie gewend zijn organiseren we twee reizen per jaar. Ook de voorbereidingen voor de mei reis 2018 (dodenherdenking 4 mei) staan in de steigers. Indien er niet voldoende deelnemers zijn voor de oktoberreis, vragen wij in het inschrijfformulier of men wil doorschuiven naar de mei reis in 2018.

Het programma voor de oktoberreis is globaal als volgt:

  • 4 okt: 08.00 uur Vertrek Schiphol, via tussenstop arriveren we omstreeks 15.30 op Rafiq Hariri Intern. Airport Beirut. Transfer naar het Hotel in Beirut Hamra, Betoverend Beirut by night.
  • 5 okt: Transfer van Beirut naar ons hotel in Tyre, wegwijs maken in Tyre verkennen en oriënteren, Soukh en Archeologische sites, “sunset borrel” bij Tony.
  • 6 okt: Het gebied in, bezoek posten van de deelnemers/ Qana Massacre/ s’ avonds UNTSO-briefing.
  • 7 okt: Het gebied in, bezoek posten van de deelnemers/ Field briefing demining.
  • 8 okt: Het gebied in, (Charlie-cie) Naqoura richting uiterste grens Rosh-Haniqra/”Blue Line”/Alternatieve herdenkingsplechtigheid.
  • 9 okt: Ontspanning, Saïda Soukh/Mleeta/Chateau Beaufort/Bawab Fatme.
  • 10 okt; Ontspanning, Deir el Qamar /Beitedinne Palace/ Barouk Cedars.
  • 11 okt: Vrije tijd in te vullen met excursie/Oriëntaalse feestavond.
  • 12 okt: Relax dag voor vertrek/souvenirs jagen.
  • 13 okt: vertrek naar luchthaven Beirut, 16.00 vertrek via tussenlanding om 22.00 arriveren op Schiphol.

(Bovenstaand is een indicatie van het reisprogramma)

Voor meer informatie/prijs en (voorlopige) inschrijving, klik onderstaande link:

 

 

Lebanon, I remember every day and every moment,

And I am proud to have served you

 

 

 

 

Deel dit bericht