HET GAAT BEGINNEN!

Hoe het allemaal begon.

Na mijn allereerste terugkeer voor de documentaire (zomer special) van Heilig Vuur in mei 2003 begon mede ingegeven door de productie medewerkers van dit programma het idee te groeien om terugkeerreizen te gaan organiseren naar ons voormalige inzetgebied in Zuid Libanon.

Na een geweldige voorbereidingsreis begin november 2004 met een passende dramatische laatste nacht in Saïda, waar ‘de pleuris’ uitbrak in het Palestijnse kamp na het overlijden van Yasser Arafat. (Karma?) Het duurde echter nog tot 2005 voor wij de eerste reizen gingen maken. Samen met Roy die het eerste logo voor WML ontwikkelde begonnen we met organiseren.

Het was pionieren, het heeft ons veel tijd gekost om de juiste personen in het gebied te kunnen spreken en het koste nog meer tijd om het vertrouwen te winnen en hen uit te leggen wat we kwamen doen en waarom. Het is de basis van ons uitgebreide netwerk geworden.

Na een advertentie in de Checkpoint kwamen de eerste aanmeldingen per post binnen, goed voor de eerste 2 reizen. Er volgden nog 13 officiële reizen.

Na een uitgebreide voorbereidingsbijeenkomst met de deelnemers in de ‘Van Lanschotzaal’ bij het Vi in Doorn ging het avontuur beginnen.

Tot Later!

Deel dit bericht